17 juni, 2020
Blogg, Nyheter Kommentarer inaktiverade för Sommarnotarie Axel

Sommarnotarie Axel

Vi välkomnar Axel Edling till oss som sommarnotarie under sommaren! Han kommer finnas på andra sidan luren när ni ringer till oss. Axel kommer även bistå de administrativa och juristerna i deras arbete, skriva rättsutredningar och få följa med juristerna och advokaterna på olika uppdrag.

Varför valde du att börja studera juridik?
Jag har alltid varit intresserad av samhället och min omvärld och började därför först läsa freds- och konfliktvetenskap och statsvetenskap. Dock märkte jag efter några år att många av de jobb som egentligen intresserade mig mest i stor utsträckning innehades av jurister, samtidigt som jag också fick upp ögonen för juridiken som det som egentligen formar och förändrar samhället – om statsvetenskapen stod för idéerna så står juridiken för utförandet.

Vilket universitet går du på?
Lunds Universitet

Vad ser du mest framemot med denna sommaren på Centrumadvokaterna?
Jag började på juristprogrammet med ett ganska smalt intresse för framförallt internationell- och förvaltningsrätt och har under grundutbildningen snarare breddat än smalnat av mina intresseområden. Därför ska det bli extra kul att vara på en bred humanjuridisk byrå och jag hoppas få insyn i så många olika områden som möjligt! Förutom en bättre uppfattning om verkligheten utanför föreläsningssalarna ser jag verkligen fram emot att få nya perspektiv på juridiken och framförallt det människonära arbetet.

Fritidsintressen?
Jag har varit väldigt aktiv inom Lunds studentliv vid sidan av mina studier, först i Samhällsvetarkåren och sedan i Kalmar nation där jag bland annat varit Källarmästare och nu sitter i nationens och husstiftelsens styrelser. Utöver det läser jag ganska mycket, följer för många nyhetskanaler och lagar gärna mat och provar ny öl i gott sällskap.

Scroll to top