13 juni, 2019
Blogg Kommentarer inaktiverade för Tips för Dig som ska köpa eller sälja en fastighet

Tips för Dig som ska köpa eller sälja en fastighet

Funderar du på att köpa eller sälja en fastighet? Det finns många juridiska frågor rörande rättigheter och skyldigheter. Nedan kommer lite tips och råd gällande olika lagar och avtal som rör fastighetsaffären.

Vid köp och försäljning bör man undersöka vilka rättigheter och skyldigheter som finns, både för köparen och säljaren. I bostadsrättslagen, köplagen, lagen om köp av fastighet och sambolagen kan man finna viktig information innan man går vidare i processen.

Vidare bör du vid köp och försäljning undersöka om det finns några dolda fel i fastigheten, vad ett handpenningsavtal innebär om affären inte går igenom samt köparens undersökningsplikt och säljarens upplysningsplikt.

En annan viktig del i fastighetsaffären kan handla om avtal, bör man upprätta ett samboavtal, regressavtal, gåvobrev, fullmakt eller skuldebrev? Det finns många olika saker du bör tänka på innan du köper eller säljer en fastighet, därför kan det vara bra att anlita en juridisk kunnig person som guidar dig genom affären.

 

//Biträdande jurist Martin Walkenfors

Scroll to top